Kicsi VúKi vagyok én?

2007 óta gasztroblogger, civilben ex-nyelvtanár, jelenleg főzőiskola-vezető és 2 gyerekes családanya.
Imádom a fűszeres ételeket, az ázsiai konyhát és a zöldségeket. Szeretek sokféléből keveset enni, minden jöhet, ami tapas, finger food, falatka vagy egy komplett kínai/indiai menü. Az évek múlásával egyre inkább érdekelni kezdett az egészséges étkezés, kerestem azt, ami finom és egészséges egyszerre. A gyorsan változó nyugati divatdiéták helyett a több ezer éves ázsiai gyógyító hagyomány felé fordult a figyelmem. 2012 óta kínai táplálkozásterápiát (másnéven 5 elem konyha) tanulok Bécsben. 2014 májusában megnyitottam saját kis főzőiskolámat, az Ötfűszer Főzőiskolát, ahol főzőóráimon az 5 elemes főzést népszerűsítem. A témáról egy másik blogot is vezetek, melynek neve: Kicsi Vú 5 elem konyhája.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért Kicsi Vú?

A Vú egy becenév, amit a barátaimtól kaptam. A Kicsi meg jött hozzá a hangzás kedvéért.

Miért kezdtél blogolni?

A gimnáziumi évektől érdekelt a főzés, gyűjtöttem az újságokból, vaníliás cukros tasakokról kivágott recepteket. Már akkor is a különlegességek vonzottak, például 16 évesen kipróbáltam Lajos Mari kínai ananászos csirkéjét és Gergely Robi banános indonéz csirkéjét is (az előbbi finomabbnak bizonyult). A klasszikus magyar konyha kísértésének sokáig ellenálltam.
Pár hónapos volt a kislányom, mikor véletlenül rábukkantam egy gasztroblogra és rögtön belém hasított, hogy nekem is kell egy ilyen. Onnan már nem volt megállás – 2007. január 22. óta írom az Étel, ital, Kicsi Vú-t.

Ti vegetáriánusok vagytok?

Nem, nem vagyunk vegák, csak a hús- és tejtermékfogyasztásunkat erősen mérsékeltük. De vannak a blogon szárnyasok és vöröshúsok is. Bár kétségtelen, hogy a zöldségek jobban lázba hoznak, de egy rozé kacsamellre mindig vevő vagyok.

Te minden nap főzöl?

Nem, nem minden nap. Sajnos a napi rutin rám is néha bénítólag hat. Kreatív és kevésbé kreatív időszakok váltják egymást. De az új alapanyagok, új élmények mindig inspirálnak. És nagyon szeretem, ha nekem főznek.

Sajtó, referencia

Kicsi Vú - Sajtó, referenciák

Nők Lapja – cikk a Segítsütiről (2010. május)

Nők Lapja

 

Részlet a TV2 Talpig nő című műsorából (Téma: női bloggerek)

 

Interjú a stahl.hu-n (2011.09.13.)

 

Dining Guide Street Food Show – 2012. szeptember 8.

Dining Guide Street Food Show

 

Interjú a Vidék íze magazinban (2012./11.)

Interjú a Vidék íze magazinban

 

 

5 Kicsi Vú-recept a Stahl Magazin 2012-es téli számában

Stahl Magazin

 

Szimpla Közös Lábos 2013.02.11.
Közös főzés a Szimpla Termelői Piacon a Magyar Élelmiszerbank önkénteseivel – összesen 120 kg ételt készítettünk

Szimpla Közös Lábos