Számomra is hihetetlen, de ez a süti az idei Segítsüti árverésen 39 000 forintért kelt el! Már 8. éve veszek részt a jótékonysági sütiliciten, és eddig ez az egyéni csúcsom. 🙂 Nagy köszönet érte minden licitálónak! Most pedig megosztom a receptjét, hogy Ti is kipróbálhassátok. A kesernyés brownie a savanykás krémsajttal és málnával elég jó páros.

segitsuti_2016

Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű tortaformához:

40 dkg Philadelphia krémsajt
20 dkg 20%-os tejföl
4 dkg nádcukor
2 tojás
1 ek étkezési keményítő

A tésztaalaphoz:
15 dkg étcsoki
12,5 dkg vaj
2 tojás
8 dkg nádcukor
csipet só
10 dkg tönkölyliszt
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
½ tk sütőpor
25 dkg málna (ha fagyasztott, felengedve, lecsöpögtetve)

A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a fedetlen részeket kivajazzuk, kilisztezzük.

Vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit és a vajat.

A krémsajtos réteghez habosra keverjük egy nagy tálban a krémsajtot, a tejfölt, a 4 dkg nádcukrot, a 2 tojást és a keményítőt. Félretesszük, míg összeállítjuk a csokis tésztát.

2 tojást a 8 dkg cukorral és egy pici sóval robotgéppel habosra verünk. Belecsorgatjuk lassan az olvasztott csoki-vaj kombót, közben tovább keverjük. Végül kisebb fokozaton hozzáadjuk a 10 dkg lisztet, a kakaóport, a sütőport is. Ezt a tésztát öntjük először a tortaformába. Utána elterítjük rajta a krémsajtos tésztát is és megszórjuk egyenletesen a málnával.

Előmelegített sütőben 150 fokon légkeveréssel 40 percig sütjük.