Hát eljött ennek is az ideje, hogy 7 év blogolás és 2 év tanulás után lett egy újabb blogom, ami ötvözi a főzés iránti szenvedélyemet az egészséges táplálkozás iránti kíváncsiságommal. Egy rövidebb útkereső periódussal kezdődött az egész, amikor ismerkedtem kicsit a makrobiotikus és az ayurvédikus konyhával, kerestem a számomra leghitelesebb forrást, és így jutottam el a nálunk még kevéssé ismert kínai gyógyító konyhához, aminek Európában is népszerű változatát 5 elem konyhának hívják. 2011-ben aztán elkezdtem kínai táplálkozásterápiát tanulni Bécsben.

Kicsi Vú 5 elem konyhája

Ebben a több ezer éves rendszerben az tetszett meg nagyon, hogy a kínaiak számára az étel és a gyógyszer fogalma nem különül el egymástól, ha betegek, akkor is gyógyételeket esznek, ha meg egészségesek, azt nagyban a bevitt tápláléknak (na meg a mozgásnak) köszönhetik. Lenyűgöz az alapanyagokról felhalmozott tudásuk, hogy minden zöldségről, gyümölcsről, fűszerről, húsról tudják, hogy hűt-e vagy melegít, hogy felpörget vagy nyugtat, hogy merre mozgatja bennünk a „csít” és hogy pontosan melyik meridiánra/szervre fejti ki a legnagyobb hatást.

A tegnapi nappal tehát elindult új blogom, a Kicsi Vú 5 elem konyhája és a hozzá kapcsolódó facebook oldal, de persze az ős-Kicsi Vú-blog is megy tovább. Olvassátok mindkettőt, sőt most az nlc-n hetente egy-egy videót is láthattok velem egészséges táplálkozás témában. Az elsőben a hűtő és melegítő ételek voltak terítéken.