1 kg tömbbé fagyott cukrozott gesztenyemassza figyelt úgy egy éve a mélyhűtőmben. Elég ciki, de ennyi idő kellett, hogy kitaláljam, mi is legyen vele. Először is merészen felolvasztottam, majd kisebb egységeit reggeli kásákba használtam fel, a maradék nagy tömbhöz pedig kerestem egy alkalmasnak tűnő receptet. Ági nagyon gesztenyés sütije lett a befutó, némi módosítással: darált dió helyett kókuszt, étcsoki helyett tejcsokit használtam, így már nem is adtam hozzá több cukrot, a püré és a csoki cukortartalma bőven elég volt. Nem vagyok nagy gesztenyepüré-fogyasztó, de ez a süti jó!

gesztenyes_suti_2

Hozzávalók egy közepes szögletes tepsihez:

4 tojás
10 dkg puha vaj
10 dkg liszt
1 ek foszfátmentes sütőpor
csipet só
10 dkg kókuszreszelék
50 dkg cukrozott gesztenyepüré
10 dkg tejcsoki felaprítva

A tojásokat szétválasztjuk. A száraz hozzávalókat egy tálba rakjuk (liszt, sütőpor, só, kókuszreszelék, aprított csoki). A sárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, végül a gesztenyepürét is. Beleforgatjuk a száraz hozzávalókat. A fehérjékből pici sóval habot verünk és óvatosan, több menetben beleforgatjuk.
Ekkor egy elég sűrű konglomerátum lesz az eredmény, de nem kell megijedni, a sütőben lazulni fog. Kivajazott,- lisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).