A hosszú nyári hallgatásomat elég nehezen töröm meg, ellustultam a nagy hőségben, pedig lenne mit megosztani… Hogy belelendüljek, meg hogy nektek se kelljen se sütőt, se gázt bekapcsolni, egy salátarecepttel indítok, ami még a Stahl Magazin téli számában jelent meg tavaly, de most a 40 fokban egészen aktuális.

karalabecarpaccio_620

Hozzávalók:

4 karalábé
1 lilahagyma
1 piros kaliforniai paprika
12 ek olívaolaj
4 ek citromlé

frissen őrölt bors
kb. 12 szál petrezselyemzöld

A karalábékat meghámozzuk, zöldséggyalun hajszálvékony szeletekre vágjuk. Mindegyiket halpikkelyszerűen elrendezzük 1-1 tányéron.
A hagymát megtisztítjuk, elnegyedeljük. A negyedeket vékony karikákra vágjuk és lesózzuk. 10 perc elteltével kinyomkodjuk és rászórjuk a karalábékra.
A paprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk.
Az olívaolajból, a citromléből, pici sóból és frissen őrölt borsból salátaöntetet keverünk, beleforgatjuk a paprikakockákat, majd meglocsoljuk vele a karalábékat.
Végül a petrezselymet felaprítjuk és megszórjuk vele a carpacciotálakat.