A Donum Terrae-s magkrémek folyamatosan arra csábítanak, hogy mindenfélébe keverjek belőlük egy keveset. Az, hogy a reggeli gabonakásákba mindig teszek valamelyikből 1-2 teáskanállal, az alap, de tettem már körtekompótba is, kevertem mandulakrémet a túrógombóchoz szánt tejfölbe, a tökmagkrémes-tejfölös mártogató meg már akkora családi kedvenc, hogy Vince kiskanállal magában eszi. A legutóbb a zöldségdoboz inspirálta karalábélevesbe tettem egy kanál tökmagpasztát és hát nem vált a kárára…

tokmagos_karalabeleves

Hozzávalók:

kevés olívaolaj
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy karalábé
2 nagyobb sárgarépa
2 közepes krumpli
kis csokor oregánó
víz (kb. 2 l)
1 marék spagetti kis darabokra törve

fehér bors
pici citromlé
2 ek tejföl
1-2 tk Donum Terrae tökmagkrém

A zöldségeket meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk (a krumpli legyen nagyobb, mert hamarabb puhul). A kétféle hagymát felaprítjuk.
Egy nagy fazékban kevés olívaolajon megpároljuk a hagymákat, majd rádobjuk a zöldségkockákat és 2-3 ág oregánót. Felöntjük 2 l vízzel, megsózzuk, pici fehérborsot is teszünk hozzá és fedő alatt puhára főzzük. Mikor a zöldségek már félpuhák, beledobjuk a spagettidarabokat is és al dentére főzzük. Végül belemorzsoljuk a levesbe a maradék oregánó leveleit, pici citromlével ízesítjük és a tökmagkrémmel elkevert tejfölt is belekeverjük.