Nem egy bonyolult recept, de az egyik kedvencem újkrumplis témában (a másik a fehérboros újkrumpli). Főleg vacsorára szoktam gyorsan összedobni – most épp cukkinikarikákat pároltam mellé egy kis újhagymával (ehhez hasonló stílusban), de egy friss zöldsalátával is jó lehet.
Majdnem elfelejtettem, pedig fontos: az a legjobb pillanat, mikor a karamellizálódott citromhéjból kikanalazom az édeskés sült citromhúst.

citromos_fuszeres_ujkrumpli

Hozzávalók:

1 kg újkrumpli
1-2 citrom
4 ágacska rozmaring
szárított oregánó
szárított zsálya
szárított bazsalikom

olívaolaj

A krumplikat alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy rétegben leterítjük rá a krumplikat. A citromokat 6 részre vágjuk és elrendezzük a krumplik között. Megszórjuk az egészet egyenletesen száraz fűszerekkel, sóval, közéjük dugjuk a rozmaringágakat is, majd az egészet meglocsoljuk jó minőségű olívaolajjal.
Mehet a sütőbe 200 fokra, kb. 25 perc alatt sül puhára.