Egy könnyű és tényleg szupergyors vacsora, ami pirítós kenyérre halmozva a legjobb. A jellegzetes „spenótíztől” ezesetben nem kell tartani, az szerintem egyébként a fokhagymával való házasítás eredménye. Itt a pirított szezámolaj és a tahini adja az étel karakterét, a spenót csak asszisztál hozzá.

További kedvencek spenót témában:

Spenótos frittata
Spenótos-ricottás ravioli
Spenóttal töltött gombafejek
Spenótos-paradicsomos spagetti morzsolt ricottával
Spenótos csirkemell gorgonzolával
Spenótfőzelék Bíró Lajos-módra

szezamos_spenot

Hozzávalók:

40-50 dkg spenót

Az öntethez:
5 ek forró víz
1-2 ek tahini (szezámpaszta – bioboltokban, arab fűszeresnél kapható)
1 ek pirított szezámolaj
pici fehérbors

1 tk szójaszósz
1 tk citromlé

A tetejére: fehér és fekete szezámmag szárazon megpirítva

A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd forró vízbe dobva 1 percig blansírozzuk. Utána szűrővel egy tányérra szedjük és leöntjük róla a maradék vizet, jól kinyomkodjuk. Egy éles késsel feldaraboljuk.

Ezután egy tálkában kikeverjük az öntet hozzávalóit.
Jófajta kenyeret pirítunk, ráhalmozzuk a spenótot, meglocsoljuk az öntettel, majd megszórjuk pirított szezámmaggal.