Már igazán kijár egy kekszrecept a blognak, úgyhogy végre felteszem ezt a régóta tartogatott fekete szezámos receptet. Az alapötlet egy blogról származik, a száraz hozzávalókat aztán hozzáigazítottam a készleteimhez. Kókuszlisztet most használtam először kekszben és nagyon jót tett az állagának, meglepően omlós lett az eredmény.

feketeszezamos_keksz

Hozzávalók:

11 dkg vaj felkockázva
8 dkg nádcukor
1 tojássárgája
4 dkg fekete szezámmag
4 dkg kókuszliszt
5 dkg rozsliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt (vagy simaliszt)
pici só
fél citrom leve

A szezámmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, majd késes aprítóban vagy kávédarálóban megőröljük. A száraz hozzávalókat összekeverjük (fekete szezámliszt, kókuszliszt, rozsliszt, fehérliszt, pici só)
A száraz hozzávalókat elmorzsoljuk a vajkockákkal, hozzáadjuk a nádcukrot és a tojássárgáját, majd a citromlevet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és az így kapott tésztából hengert formázunk és folpackba tekerve 1 órára hűtőbe tesszük. Fél centi vékony korongokat vágunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. 180 fokon, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.