Újabb meleg reggeli a sajtoskenyér és a felvágottak kiváltására. Tekinthető inspirációnak is: a banán, a mazsola és a fűszerek is kiválthatók ízlés szerint, mondjuk egy körte, gyömbér, törökmogyoró hármast is el tudok képzelni. A sokféle, kis mennyiségű hozzávaló fura ugyan, de nem érdemes őket elhagyni, mert mind hozzáad valami kis pluszt a végső ízvilághoz.

bananos_grizpuding_620

Hozzávalók 2 főre:

3 dl rizstej
3 dl víz
1 marék mazsola
csipet őrölt fahéj
csipet őrölt gyömbér
csipet őrölt kardamom
pici só
1 tk citromlé
1 csapott tk gabonakávé
kb. fél bögre tönkölybúzadara (pl. DM-es)
1-2 banán félkarikákra vágva
1 tk földimogyoróvaj

A rizstejet és a vizet egy fazékban felforraljuk, közben a mazsolát is hozzáadjuk, és a száraz fűszerekkel ízesítjük. Picit megsózzuk, kevés citromlevet adunk hozzá, meg egy kis gabonakávét az íze miatt. Mikor felforrt, kevergetés közben beleszórjuk a darát (a sűrűségét ízlésünk szerint állítsuk be) és sűrűre főzzük. A legvégén beleforgatjuk a banánt és elkeverünk benne 1 tk földimogyoróvajat. Aki édesszájú, ezen a ponton keverhet bele még mézet vagy juharszirupot.