Próbálok leállni a sütikkel, de mostanában nagy volt nálunk a vendégjárás, így mindig elcsábulok és sütök gyorsan valamit, persze csak a vendégek miatt. Foghatom a menzamunkacsoport működésére is, mert ez például egy menzás összejövetelre készült és egyben az elfekvő céklák megmentését is szolgálta. Szép bíbor színű lett a szív alakú süti, red velvet cake-nek is beillett volna. Sajnos vaníliafagyit nem kaptam hozzá a kisboltban, de azért így is legyűrtük valahogy.:)

csokis_ceklas_suti_620

Hozzávalók 1 szögletes formához:

15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt/rozsliszt
10 dkg simaliszt (vagy fehér tönkölyliszt)
2 csapott tk sütőpor
½ tk őrölt fahéj
csipet só
10 dkg nádcukor
2 tojás
10 dkg étcsoki
1,5 dl semleges ízű olaj
20 dkg héjában főtt vagy sült cékla pürésítve
Tetejére: aprított törökmogyoró (elhagyható)

A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk. Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd belecsorgatjuk a csokit vékony sugárban. Ezután mehet bele az olaj, végül fokozatosan a száraz hozzávalók (ezek már kis fordulatszámon). Kivajazott, kilisztezett formába öntjük és a tetejét megszórjuk aprított törökmogyoróval.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük (tűpróba).

csokis_ceklas_suti_kevero_620