Ez az a saláta, amit képtelen vagyok kis adagban elkészíteni, mindig tele lesz vele egy hatalmas tál. Az igazság az, hogy úgy indul, hogy puhára főzök kuktában fél kiló csicseriborsót (imádom) – és a feléből hummuszt készítek, a másik fele meg megy ebbe a salátába. Őszintén szólva a mennyiségeknél nem szoktam méricskélni, a lényeg, hogy azonos mennyiséget vegyünk mindhárom alapanyagból (a cékla lehet héjában főtt vagy sült is). Legutóbb még főtt bulgurt is kevertem hozzá, úgy már egytálétel jellege lesz a dolognak. Biztos, ami biztos a hummuszból is szoktam eszegetni mellé, hogy még több íz keveredjen egyszerre. Az édeskés cékla, a savanyú káposzta és a sós csicseri izgalmas kombináció. Fontos, hogy minimum szobahőmérsékleten együk, a hideg saláta télen nem jó a szervezetnek. Melegen is jó, ha wokban kevés olajon átforgatjuk – mehet mellé főtt barna rizs vagy egyéb gabona.

Hozzávalók:

1 csésze sült cékla kockákra/julienne-re vágva
1 csésze főtt csicseriborsó
1 csésze savanyú káposzta felaprítva

Az öntethez:
6 ek olívaolaj
3 ek almaecet
1-2 tk tahini

A hozzávalókat egy nagy tálban elkeverjük és kikeverjük az öntet hozzávalóit, majd összeforgatjuk a salátával. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket. Szobahőmérsékleten fogyasztjuk.