Jó pár süti készült az ünnepek alatt,  mégsem merem édességgel kezdeni az új évet, feltételezve, hogy már mindenki csömört kapott. Ehelyett inkább egy könnyű wokos tésztát osztok meg, hátha kedvet kaptok hozzá és összedobjátok valamelyik este vacsorára. A maradék másnap jól fog jönni munkaebédnek. Már ha lesz maradék.

Hozzávalók:

kevés olaj
2 gerezd fokhagyma
kis darab gyömbér
2 csirkecomb kifilézve, csíkokra vágva
1 csapott ek kukoricakeményítő

¼ fehér káposzta
2 sárgarépa
2 kápiapaprika
1 vöröshagyma vagy lilahagyma
1 löttyintés rizsecet
2 ek szójaszósz
3 ek osztrigaszósz
1-2 ek napraforgómag
kb. 30 dkg spagetti vagy linguine tészta al dentére főzve

A káposztát és a paprikát csíkokra vágjuk, a répát gyufaszálra, a hagymát félkarikákra. A felcsíkozott csirkehúst megsózzuk és összeforgatjuk a kukoricakeményítővel.
A fokhagymát és a gyömbért is felaprítjuk, a többi hozzávalót a kezünk ügyébe készítjük.
Egy wokban kevés olajat hevítünk, rádobjuk a fokhagymát és a gyömbért, közepes lángon kicsit kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkefalatokat is és fehéredésig sütjük. (Először 1-2  percig hagyjuk nyugiban pirulni a húst, ne kevergessük, csak utána forgassuk át, majd megint nyugi.)
Pár perc múlva, mikor már kifehéredtek, átsültek a husik, kiszedjük őket, újabb olajat öntünk a serpenyőbe és rádobjuk a káposztát és a paprikát, majd 1 perc múlva mehet bele a hagyma és a répa is. Közben megsózzuk, megszórjuk a napraforgómaggal, meglocsoljuk egy kevés rizsecettel, majd hozzáadjuk a szójaszószt és az osztrigaszószt is. Amikor már roppanósak a zöldségek, beleforgatjuk a húst és a kifőtt tésztát és fél perc múlva elzárjuk a gázt.