Ha jól sejtem, lassan mindenkinél beindul a sütési gépezet, készülnek az aprósütik, akár ajándékba is. Én még sosem jutottam el a nagyon vágyott Plätzchenteller megvalósításáig, illetve csak egyszer, egy süticsereparti segítségével. De apróbb sikereim azért vannak, péntekre például 100 darab készült a fahéjas csillagokból a III. Wekerlei Borklubra. Mostantól a családi ajándékokra koncentrálok, mert ez a második év, hogy mindenki kézzel készített meglepivel készül. Nem tudom, ez a keksz benne lesz-e a szortimentben, de peanut butter rajongóknak jó kis ajándék lehet.

 

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

11,5 dkg puha vaj
12,5 dkg földimogyoróvaj (crunchy)
10 dkg világos nádcukor
1 tojás
22,5 dkg liszt
1/2 tk. sütőpor

A vajat egy fakanállal vagy keverőlapáttal jól elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a mogyoróvajat, végül a lisztet is. Az így kapott tésztából diónyi gombócokat formázunk, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és egy villával rácsot nyomunk a tetejükre. Megszórhatjuk őket egy kevés nádcukorral is.
Előmelegített sütőben sütjük kb. 12 percig.
Fémdobozban több napig eltartható.