A forrásoldalon sütőtökös desszert néven futott, de semmi nem indokolja, hogy ne nevezzük nevén a gyereket – ez ugyanis egy újabb finom palacsinta. Hogy hogy lett ebből a mennyiségből 25 darab, az rejtély, nekem kb. 7 amerikai palacsinta méretű példány lett belőle. De ez a lényegen nem változtat – meglepően finom. A recepten itt-ott módosítottam, például a párolt töknél nekem szimpatikusabbnak tűnt a sült tök mint kiindulási alap – édesebb, teltebb ízű, mint a párolt (bevallom, hogy csak 35 dkg-nyi volt, de így is működött).

Hozzávalók egy kis adaghoz:

45 dkg sült sütőtök
6 dkg liszt
12 g sütőpor
2 tojás
csipet só
1 löttyintés olaj
(rizs)tej
olaj a sütéshez

A sült tököt egy villával szétnyomkodjuk, majd összekeverjük a liszttel, sóval, sütőporral. Hozzáadjuk az elhabart tojásokat is és annyi (rizs)tejet, amitől egy sűrű palacsintatésztát kapunk. A végén én löttyintettem bele egy kis olajat is és kb. 10 percig állni hagytam.
Olajjal kikent serpenyőben kisütjük, mézzel megcsorgatva esszük.