Panni 6. szülinapi tortája tulajdonképpen egy remake: a tavaly bevált tortát variáltam egy kicsit, lime helyett citrom, tejcsoki helyett ét, mandula helyett dió, ezek voltak a forradalmi újítások.  Öröm volt nézni, ahogy a zsúron a csajok sorra repetáztak belőle.

Hozzávalók:

15 dkg étcsoki
15 dkg vaj
6 tojás
17 dkg nádcukor
14 dkg darált dió
csipet fahéj
csipet só

Krém:
2 dl habtejszín
5 dkg porcukor
1 zacskó habfixáló
3 ek citromlé

A csokit és a vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (robotgép), majd vékony sugárban belecsorgatjuk az olvadt csokit-vajat (közben tovább verjük), végül beleforgatjuk a darált diót, és beleszórjuk a sót és a fahéjat. Kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
Mikor kihűlt, elkészítjük a tetejére a krémet. A tejszínt a porcukorral elkezdjük felverni, közben beleszórjuk a habfixálót, mikor már elég kemény, hozzáadjuk a citromlevet is. Ezzel a krémmel megkenjük a torta tetejét, oldalát és behűtjük.