Vagy titokzatosabb nevén, ahogy a Wekerlei Bor- és Gasztroklub  első összejövetelének résztvevői ismerik: aszalt szilvás csokiálom. A sütit a Gere Kopar-kóstoló inspirálta, az előre nem kóstolt, csak fejben elképzelt (majdani) nagy vörös mellé ezt a csokis desszertet gondoltam méltó kísérőnek.
Az üdvözlő falat természetesen keksz volt (mi más), kétféle diós- sajtos,  az egyik füstölt kecskesajtból, a másik füstölt juhból. Mindkettő mellé chardonnay járt, ugyanazon bor csavarkupakos és dugós verziója. Volt különbség köztük, annyit elárulok.:)
A novemberi borkóstoló (november 10., szombat) a Márton-nap jegyében telik majd, még több borral és jó falattal – érdemes lesz eljönni. Jelentkezni üzenetben a Wekerlei Bortár facebook-oldalán vagy személyesen a bortárban lehet.

Hozzávalók egy kisebb tepsihez vagy egy 18 cm-es tortaformához:

20 dkg étcsoki
20 dkg vaj
20 dkg nádcukor
4 tojás
20 dkg liszt
csipet só
24 dkg aszalt szilva
2 ek nádcukor
csipet só
10 ek meleg víz
2 csipet fahéj

Az aszalt szilvákat egy kis lábasba tesszük, hozzáadunk 2 ek nádcukrot, egy csipet sót, 10 ek meleg vizet és 2 csipet őrölt fahéjat. Az egészet összeforraljuk, kb. 5 percig főzzük, majd ha kicsit kihűlt, aprítógépben pürésítjük.
Az étcsokit és a vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. A tojásokat habosra keverjük a nádcukorral (robotgéppel), majd vékony sugárban belecsorgatjuk az olvadt csokit-vajat. Hozzáadjuk a szilvapürét, végül kis fokozaton beleszórjuk a lisztet és a sót. Az így kapott tésztát 160 fokon légkeveréssel kb. 25 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük – ha úgy szeretjük, a közepe még maradhat kicsit „nyers”).