Újabb remek példája a gyors és egészséges reggelinek/vacsorának. Alapját az előző napokban megfőzött és hűtőben tárolt barnarizs és csicseriborsó adja, ehhez válogattam többféle friss zöldséget. Ezek után már csak a fűszerezés a kérdés, ami mindig az aznapi hangulatomtól függ, hogy kínai vagy indiai irányba szeretném elvinni, vagy éppen mediterrán fűszerekkel ízesítem. Most Patrik kedvenc curryporát tettem bele, ezzel kapott egy adag csípősséget is, ami nem árt ebben a hűvös időben. A tarlórépával volt már korábban egy balszerencsés találkozásom, a túl nagyra nőtt példányok kellemetlenül csípősek és karakteres ízűek. Most szép zsenge példányokhoz jutottam (sörretek méret), ezek sokkal lágyabbak – ilyet érdemes venni.

Hozzávalók:

kevés olaj
1 nagy gerezd fokhagyma
kisebb darab póré
1 sárgarépa
1 kicsi tarlórépa a szárával együtt
1 salátacukkini
3-4 ek főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
kb. 1 bögre főtt barnarizs
kevés citromlé
1 tk currypor

1 ek napraforgómag
kevés aprított petrezselyemzöld

A hagymákat felaprítottam, a sárgarépát és a cukkinit félholdra, a tarlórépát kisebb szeletekre, a zöldjét apróra vágtam. Minden hozzávalót odakészítettem a kezem ügyébe. Kevés olajat hevítettem a wokban, rádobtam a hagymákat, átkevertem, kb. 1 percet pirítottam, majd ment hozzá a kétféle répa is. Megszórtam egy kevés sóval, a curryporral és kevergetve/dobva-rázva pirítottam 1-2 percig. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés vizet vagy bort/mustot. Végül hozzáadtam a cukkiniszeleteket és a tarlórépazöldet is, majd kb. fél perc múlva a csicseriborsót, a napraforgómagot és a kifőtt barnarizst. Újra megsóztam, citromlével ízesítettem, végül megszórtam a petrezselyemzölddel.