Itt  a jó kis meleg levesek ideje, aminek én személy szerint nagyon örülök. Kaptam a piacon szép friss barna tinórut, a többi meg a zöldségdobozból került mellé. Jó sűrű, tartalmas levest kívántam, amibe nem kell tészta vagy egyéb levesbetét. Kókusztej ebbe is került, de nyugodtan kiváltható tejszínnel is.

Hozzávalók:

½ póré felaprítva
2 gerezd fokhagyma felaprítva
1 marék francia zöldbab 2-3 cm-es darabokra vágva
25 dkg gomba (pl. barna tinóru) feldarabolva
1 kis zöldpaprika kis kockákra vágva
2 sárgarépa félkarikára vágva
2 fehérrépa kis kockákra vágva
kevés olívaolaj
1,25 l víz
késhegynyi fehérbors

kevés citromlé
kis csokor petrezselyem
2 dl kókusztej

A zöldségeket megtisztítjuk, a kívánt formára vágjuk. Egy fazékban felhevítünk egy kevés olívaolajat, rádobjuk  a pórét és a fokhagymát, kicsit pároljuk, majd mehet rá a feldarabolt gomba, majd a többi zöldség is. Jól átforgatjuk, picit megsózzuk, pár percig pároljuk, majd felöntjük 1,25 l vízzel. Felforraljuk, megsózzuk, fehérborsozzuk, és fedő alatt kis lángon puhára főzzük benne a zöldségeket. A végén kevés citromlével ízesítjük, beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és hozzáöntjük a kókusztejet. Ha egyet rottyant, elzárjuk a gázt.