Megint barnarizs egy desszertben, de ez most kicsit masszívabb, laktatóbb darab, mint a kókusztejes  rizspuding volt. Újabb remek példa arra, milyen jól használható alapanyag az előre lefőzött barnarizs.
Chef Maki receptjét használtam, ő azt írja, 2-3 főnek elegendő ez a mennyiség, én bekeverés után már sejtettem, hogy ez kevés lesz hármunknak és gyorsan bekevertem még egy adagot – így kaptam 3 gofrit a végén. Maki fűszeres juharszirupos öntetet ajánl hozzá, én most nem gatyáztam, sima házi meggylekvárral ettük egyik nap uzsonnára.

Hozzávalók  személyre:

1 csésze főtt barna rizs
1,5 csésze teljes kiőrlésű bioliszt
1 teáskanál nádcukor
egy csipet só
1 csésze víz
kevés olaj a sütéshez

Tetejére:

juharszirup/pikáns lekvár …

A gofri hozzávalóit egy keverőtálban összekeverjük és a vékonyan kiolajozott gofrisütőbe lapátoljuk, majd ropogósra sütjük.