Rég volt már desszert a blogon, úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy készüljön valami finom az éppen érő gyümölcsökből. Ez a kókuszos rizspuding nem csak desszertként, de egészséges reggeliként is megállja a helyét – érdemes a barnarizsből előre lefőzni egy nagyobb adagot, úgy csak ki kell kapni reggel a hűtőből. (A Sparban kapható előgőzölt barnarizs is, az kb. 20 perc alatt el is készül, ellentétben a kuktás verzióval, ami kb. 45 perc).

Kókusztejes barnarizspuding

Hozzávalók:

4 dl kókusztej
1 rúd vanília kikapart magja
1 rúd fahéj
2 ek agaveszirup
csipet só
1 csésze főtt barnarizs
¼ tk őrölt fahéj
¼ tk őrölt kardamom
kb. 8 szem ringló
kevés agaveszirup
pici őrölt fahéj
kevés víz

A kókusztejet egy fazékban a vanília kikapart magjával, a fahéjjal, egy csipet sóval és az agavesziruppal felforraljuk és 15-20 percig kis lángon főzzük. Ekkor hozzáadjuk a főtt barnarizst és az őrölt fahéjat és a kardamomot és további 20 perc alatt sűrűre főzzük.
Közben egy másik edényben elkészítjük a gyümölcsöt is: a ringlót kimagozzuk, feldaraboljuk és kevés agavesziruppal, pici vízzel és őrölt fahéjjal összefőzzük.
A sűrű rizspudingot tálkákba szedjük és a tetejére halmozzuk a gyümölcskompótot.