A hétvégén lezajlott a Dining Guide Street Food Show-ja, úgyhogy kicsit fellélegezhetek. Már napokkal előtte nagyon izgultam, hogy milyen lesz 80 adag levest lefőzni. Megpróbáltam lélekben felkészülni  a legrosszabbra – senki nem akar majd tőlem levest venni, aztán Patrik felvilágosított, hogy nem ez a legrosszabb forgatókönyv, hanem az, ha nem ízlik a levesem. Na ez a lehetőség nem nyugtatott meg. Aztán amikor pénteken ott álltam a Gastropolis főzőiskolában, már viszonylag nyugodt voltam, sőt még élveztem is. Mondjuk a 8 kiló cukkini és 5 kiló uborka, valamint 25 csomó újhagyma feldolgozása az idő fogalmát átértelmezte – 2 óra elteltével is az aprítással molyoltam, míg körülöttem Mandulasarok és Funky Pho már vígan főzték a maguk ételét. Végül egy kisebb vágási sérüléssel és két majdnem-lábtöréssel megúsztam a dolgot (most már tudom, miért viselnek a szakácsok gumi talpú papucscipőt a konyhában) és nekiugorhattam az 50 literes fazék megtöltésének. A villanytűzhely is küzdött a helyzettel rendesen, többször lefagyott, kisebb pánikot keltve, de végül szerencsésen elkészült a cukkinilevesem és a szomszéd tűzhelyen a Pho leves is.

A rendezvény helyszínén már kis Buddhaként vártam az éheseket, az energiabomba Csíki Sanyi (Food&Wine) és egy kis pohár nagyon finom Törley pezsgő is segített oldani a feszültséget.

Köszönöm mindenkinek, aki eljött és megkóstolta a főztömet, remélem Ti is olyan jól éreztétek magatokat, mint én!