Harmadik éve rendezi meg a Dining Guide a Blogkóstolót és idén sem fogyott ki az ötletekből. A Tabáni Terasz és a Millenáris után most a Hold utcai Vásárcsarnok lesz a helyszín, ahol a Dining Guide Street Food Show-n 3 napig (szeptember 7-9. között) a magyar street foodé lesz a főszerep: sztárséfek (Segal Viktor, Gianni, Baracskay Angéla), éttermek, gourmet-üzletek finomságait lehet majd kóstolni vagy a Blogkóstolón végigenni akár 15 gasztroblogger főztjét.

Az idén nagy meglepetésemre én is meghívást kaptam a nagy eseményre, úgyhogy szeptember 8-án, szombaton 12 és 15 óra között találkozhattok velem és két csapattársammal, Food&Wine-nal és Selectfooddal és ehettek egy jót a főztünkből. A résztvevő bloggerek ugyanis 3-as csapatokban főznek és 3 óránként váltják egymást.

Jó hír, hogy idén ingyenesen látogatható a rendezvény. A bloggerfogások 500 forintért kóstolhatók, a 3 fogás együtt pedig 1200 forintba kerül.

Íme a résztvevő bloggerek és az ételek listája:

Szeptember 8., szombat, 12.00–15.00
• Kicsi Vú: Petrezselymes, hideg cukkinileves
• Food & Wine: Fűszeres mungóbab, marhapofatokánnyal
• Selectfood: Pastel de Nata

Szeptember 8., szombat, 15.00–18.00
• Funky Pho: Pho
• Kísérleti Konyha: Lecsószusi
• Mandula Sarok: Rákóczi túrós pohárban

Szeptember 8., szombat, 18.00–21.00
• Axi’s Kitchen: Citromos sült malactarjás szendvics szilva chutney-val
• Lorien: Juhtúrós töltött paprika
• Limara: Gyümölcslepény

Szeptember 9., vasárnap, 11.00–14.00
• Házisáfrány: Kacsamájkosárkák tokaji aszúban érlelt aszalt meggyel
• Rita konyhája: Vörös lencsés, padlizsános lasagne
• Csak a Puffin: Túró Rudi krém

Szeptember 9., vasárnap, 14.00–17.00
• Dizájnmenza: Magyaros hal-curry
• Piszke: Jambalaya
• Á La Carte Kulinária: Guinness-es pohárkrém

A további programokról, résztvevőkről a Dining Guide oldalán olvashattok sok információt.

Az ételválasztásom talán nem szorul hosszas magyarázatra… Miután a keksz mint opció nem játszott, mindenképp valamilyen zöldséges fogásban gondolkodtam, és elég hamar kikötöttem a leveseknél. A másik elképzelésem egy indiai fűszerezésű paradicsomleves volt, de a szervezők választása erre a frissítő, gazpachoszerű cukkinilevesre esett. Remélem minél többen eljöttök megkóstolni!

Most pedig jöjjön a recept:

Hideg petrezselymes cukkinikrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

3 salátacukkini
2 fürtös uborka
3 szál újhagyma
1 l zöldségalaplé
0,5 dl fehérbor
2 késhegynyi kurkuma
kevés olívaolaj +2 ek
kis csokor petrezselyem

őrölt fehérbors

A cukkinit és az uborkát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk és kevés olívaolajon megpirítjuk, majd rádobjuk a cukkinit és az uborkát és annyi alaplében/vízben, amennyi ellepi és a borban puhára pároljuk. Közben sózzuk és megszórjuk kurkumával. Mikor a zöldségek megpuhultak, beleszórjuk a felaprított petrezselymet és a fokhagymát és az egészet egy botmixerrel vagy turmixgép segítségével pürésítjük. Végül hozzáöntjük a maradék alaplevet vagy vizet (a sűrűségét ízlésünk szerint szabályozhatjuk), majd fehérborssal fűszerezzük és hozzákeverünk 2 ek olívaolajat. Langyosan vagy hidegen is frissítő nyári leves.