Egy újabb indiai szabdzsi, azaz wokban pirított-párolt zöldségétel. Érdekessége, hogy annak ellenére, hogy csak krumpli és káposzta van benne, nagyon laktató és a fűszereknek köszönhetően ízletes. Egy igazi indiai Arme-Leute-Essen, azaz szegények eledele, ha nem számítjuk a költségekhez az indiai fűszerparkot (de azt remélem már rég beszereztétek:)).

Hozzávalók:

kevés olaj (kb. fél dl)
1 tk barna mustármag
1 tk egész római kömény
1 zöldpaprika
2 nagyobb krumpli
1 kisebb fej káposzta
kb. 1 dl paradicsomsűrítmény (passata)
1 tk kurkuma
2 tk őrölt koriander
1 tk garam masala
kevés nádcukor

kevés citromlé
2 tk fekete szezámmag megtörve
A paprikát kimagozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, falatnyi kockákra daraboljuk, a káposztát megtisztítjuk, leveleit hasonló méretre vágjuk.
Egy wokban kevés olajat hevítünk, beleszórjuk a mustármagot és hagyjuk kipattogni. Ekkor beleszórjuk a római köményt is, közepes lángon kevergetve pirítjuk egy keveset (kb. 1 perc), majd hozzáadjuk a paprikakockákat is. Mikor már megpárolódott (1-2perc), rádobjuk a krumplikockákat és a káposztadarabokat is, jól átforgatjuk, megszórjuk a porfűszerekkel és kevés paradicsomlevet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk (közben időnként átforgatjuk, ha nagyon letapadna, pótoljuk a paradicsomlevet). Közben sózzuk és kevés nádcukorral, citromlével ízesítjük. Végül megszórjuk és összeforgatjuk a mozsárban megtört fekete szezámmaggal.