Kipróbáltam Chili és Vanília joghurtos palacsinta-receptjét és csak szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni. Nem csodálom, hogy az “oladi” név mellett becéző formája is létezik (“oladuski”) mert kb. 10 perces munkával isteni, lágy, szájban olvadó palacsinta az eredmény. Mi házi savanykás meggylekvárral ettük. Tökéletes hétvégi reggeli.

Hozzávalók kb. 8 darabhoz:

4,5 dl natúr joghurt vagy kaukázusi kefír
1 tojás
3 dkg nádcukor
csipet só
12 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk citromlében elkeverve
kevés olaj a sütéshez

A tojást a cukorral habosra keverjük robotgéppel, majd kisebb fokozatra kapcsolva felváltva adagoljuk bele a joghurtot és a lisztet. A végén hozzáadjuk a szódabikarbónás citromlevet és a sót, majd vékonyan kiolajozott palacsintasütőben kis, amerikai palacsinta méretű korongokat sütünk. (A tésztát előtte nem kell állni hagyni, rögtön süthető). Sütés közben fedjük le egy nagy fedővel és mindkét oldalát pár percig süssük. Savanykás lekvárral megkenve az igazi.