Emlékeztek még a kütyü top 10-re? Valószínűleg nem… 2007-ben körbement egy kérdés a bloggerek között, arról, hogy melyik konyhai kütyüre vágynak a legjobban. Akkor, a gasztroboom hajnalán profi késekről álmodott minden bloggerlány.  Azóta eltelt 5 év, a vágyak nagy része  nyilván beteljesedett, mindenki vett piros Kitchen Aid-et meg mezzalunát. Nekem ugyan egyik sem lett, de ami még nagyobb baj, mandolinom sem volt – egészen eddig. Mint kiderült, a sors akarta így, azért váratott, hogy most az elektromos, automatizált, abszolút ujj- és körömbarát testvérét tesztelhessem – a Fresh Express+-t a Moulinextől.

moulinex fresh express+

Már első ránézésre jó benyomást tett rám a szerkezet vidám színeivel – színterápiás célzattal is bevethető, néhány sárgarépa és sütőtökszelet átküldése után már nem kell magnéziumtabletta meg citromfűtea.

Hasonlóan fontos szempont, hogy annyira könnyen kezelhető, hogy még nekem sem okoz gondot sem az összerakás, sem a bekapcsolás, és ami még jobb: használat után csak a gép kis részét kell mosási procedúrának alávetni, azaz könnyen tisztán tartható.

És ami a legfontosabb, szinte mindent felaprít, lereszel, darabol 5 különböző módon, úgy mint
– zöldségek – cukkini, répafélék, krumpli, hagyma, paprika, uborka, káposzta
– alma
– csoki
– kemény és félkemény sajtok
– olajos magvak, kókuszdió
– száraz kenyér és társai…

Én egy elég ismert, de általam még nem próbált salátával/kencével avattam föl…

Füstölt sajtos-fokhagymás sárgarépa-saláta

Hozzávalók:

3 nagyobb sárgarépa
15 dkg füstölt sajt (pl. Karaván)
4 gerezd fokhagyma lereszelve
4 ek majonéz
1 nagy pohár natúr joghurt

füstöltsajtos sárgarépa-saláta

A répákat meghámozzuk, majd a sajttal együtt a Moulinex Fresh Express+ narancssárga, kis lyukú reszelőjén lereszeljük. A joghurtot kikeverjük a majonézzel, kevés sóval és a fokhagymával, majd összeforgatjuk a sajttal és a répával. Behűtjük néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.

A bejegyzést a Moulinex Fresh Express+ szponzorálta.