Újabb epres süti – savanykás, üdítően citromos-joghurtos. Édesem francia joghurttortát népszerűsítő bejegyzése adta az ötletet. Csak néhány dolgon változtattam, görög joghurt hiányában a liszt egy részét búzadarára cseréltem, hogy több nedvességet szívjon magába, a cukormennyiséget megfeleztem és az egészet megszórtam aprószemű édes eperrel. Hát nem vált kárára… Igazából most azonnal újrasütném, ha lenne itthon eper…

epres-joghurtos süti

Hozzávalók ( 1 csésze=2,5 dl):

1 csésze fehér liszt
1/2 csésze búzadara
2 tk foszfátmentes sütőpor
3/4 tk só
1/2 csésze nádcukor
1 citrom leve
3/4 csésze natúr joghurt
1/2 csésze olaj
2 tojás

3 marék eper a tetejére

A tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra kevertem, majd hozzáöntöttem az olajat, a citromlevet és a joghurtot, végül beleforgattam a száraz hozzávalókat is (liszt, búzadara, só, sütőpor). Egy szív alakú szilikonformába öntöttem, kiraktam a tetejét eperrel (amit előtte összeforgattam egy kevés búzadarával) és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem (tűpróba).