Hogy ne csak saláta, meg főzelék legyen, itt egy jó kis recept a múltból, ami a blogon még nem szerepelt, de itt a helye a többi epres receptem között. Ezzel kívánok jó pihenést mindenkinek a hosszú hétvégére! A magam részéről cukrászdalátogatással, bonbonozással és egy főzőtanfolyammal fogom múlatni az időt. Élménybeszámolókkal és további epres sütikkel hamarosan jelentkezem.

epres piskotatorta

Hozzávalók egy piteformához:

20 dkg vaj megolvasztva
20 dkg liszt átszitálva
1 tk. sütőpor
csipet só
20 dkg nádcukor
3 tojás

Tetejére:
20-30 dkg eper félbe vágva
1-2 ek. kekszmorzsa (darált háztartási keksz) vagy zsemlemorzsa/búzadara
1 marék mandulalapocska
1-2 ek. nádcukor

A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Végül fokozatosan adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kivajazott, kilisztezett piteformába töltjük, elsimítjuk. Az epret öszeforgatjuk a kekszmorzsával és a tészta tetejére szórjuk, majd rászórjuk a mandulalapokat és a cukrot is.
Előmelegített sütőben légkeveréssel 170 fokon kb. 40 percig sütjük (tűpróba).