Hú, nem is tudom, hol kezdjem… A költözés óta most már kezdünk belerázódni a napi ritmusba, a dobozok is lassan kiürülnek, most már nincs káosz, csak rendetlenség és ez nagy eredmény. Kipakolás közben, mikor gasztromagazinok és fotós csetreszek álltak mindenütt hegyekben, az összeomlás szélén sűrűn mantráztam, hogy a van-tól igenis kell félni..)
Közben megérkezett az első zöldségdobozunk is a zsámboki Nyitott Kertből, így megkezdődött a tervgazdálkodás a konyhámban. Egyfelől nagyon inspiráló, hogy dugig a kamra és a hűtő friss zöldségekkel, másfelől nagy tudatosságot is igényel, hogy elhasználjak mindent az utolsó szem cékláig egy hét alatt – ezen a téren is van még hova fejlődni.:) De beköszöntött a főzelékkorszak, mivel Vincének is van már 4 foga és mindjárt 1 éves lesz, így egyre inkább felnőtt kajákat eszik, illetve mi esszük azt, ami neki jó. És úgy tűnik, vele nagyobb szerencsénk van e téren, mint anno Pannival, eddig még minden ízlett neki. Ebből a frittatából ő még nem kapott, de ezzel avattuk fel az új konyhámat és az első zöldségdobozt.

zoldsegdoboz

 

Spenótos frittata

Hozzávalók:

néhány ek olívaolaj
1 csokor újhagyma
25 dkg spenót
5 tojás
5 ek tej/zabtej

frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió

A spenótlevelekről letépkedtem a szárakat, megmostam, megszárítottam, kisebb darabokra tépkedtem. A hagymát felaprítottam. A tojásokat elhabartam a tejjel, sóztam, borsoztam, szerecsendióval ízesítettem.
Egy teflon serpenyőben felhevítettem az olívaolajat, üvegesre pároltam rajta a hagymát, majd rádobtam a spenótot is. Jól átforgattam, kicsit megsóztam. Mikor már összeesett, hozzáöntöttem a tojást és az egészet egy kivajazott jénaiba költöztettem, ami ment a sütőbe 180 fokra. Kb. 25 perc alatt készült el.

spenotos frittata