Egy vidám, dizájnos helyen jártam hétfőn, a Nyugati és az Oktogon között, a LuluBell élménykávézóban (Teréz krt 39.).

A nyáron nyílt hely több mint egy egyszerű kávézó vagy cukrászda, kínálata a fagyi-smoothie (itt: szmúúúzi) – csokifondü hármasra épül és mindháromnál teret ad az egyéni kreativitásnak. A fagyit például kérhetjük hagyományosan a pultoslánytól, de izgalmasabb, ha mi lendülünk akcióba. Első lépés: kézfertőtlenítés, majd egy műanyag kesztyű felhúzása és már szedhetjük is a fagyit az általunk választott edénybe (üveg- vagy papírtálka, tölcsér). Akár a 24 rekeszes fagyipult összes ízéből szedhetünk egy kicsit, azaz sok fajtából ehetünk keveset (ez az, amit én annyira szeretek)).

lulubell kávézó

Itt még nincs vége – eztán jön az „élménypult”, ahonnan további ízesítőket (pl. gyümölcsök, olajos magvak, aszalványok) halmozhatunk a fagyikehelyre, majd megcsorgathatjuk valamilyen sziruppal vagy belga csokival. Mindezért súlyra fizetünk, 1 gombóc fagyi súlyának megfelelő (4 dkg) anyag ára 172 forint, azaz egy 10 dekás kehely 430.

lulubell_elmenykavezo

A szmúúúzikhoz, vagyis a gyümölcsös turmixokhoz is mi szedhetjük össze az alkotóelemeket és választhatunk, hogy jéggel, limonádéval vagy tejjel hígítjuk. Az ízesítéshez itt is bevethetők a Routin szirupok.

lulubell_turmix

A csokifondüzéshez az alapanyagokat szintén az élménypult adja, a csokit pedig az egész nap működő három csokiszökőkútból nyerhetjük: választhatunk, hogy tej-, ét- vagy fehércsokiba szeretnénk mártogatni.

Mindezek mellett vannak hideg és meleg szendvicsek (panini) helyben sütött bucikból, francia péksütemények és magyar cukrászsütemények is. Nagy a teaválaszték, 22 -féle szálas teából választhatunk, amit 3,5 dl-es dugattyús kannában szervíroznak és kérésre többször utántöltenek.

Én tőzegáfonyás rooibos teát kóstoltam, nagyon finom volt, majd a fagyik következtek. Nem próbáltam végig minden ízt, de az általános benyomásom az volt, hogy finomak, de az én ízlésemnek kicsit túl édesek. A szmúúúzikészítésnek sajnos az évszak nem kedvez, a lehetőségek most a déli gyümölcsökre és az alma-körte párosra korlátozódnak és a kompótokra (esetleg lehetnének fagyasztott gyümölcsök, netán friss zöldségek is). A fagyi után jólesett egy savanykás turmix, de a túlzott kiviaránytól óva intek mindenkit, mert torokban nagyon csikiz.:) A csokifondüt nem próbáltam, de Pannival mindenképpen visszatérünk egy lánynap keretében.