Mióta Vince megszületett, az egyik Anna, Peti, Gergő történet ihletésére bevezettük a lánynapot, hátha Panni is helyrerázódik kicsit tőle. A módszer meglepően sikeres, anya és lánya is jobb mentális állapotban van azóta, gazdagodtunk egy csomó közös élménnyel: voltunk ugrálóvárazni (nem, én nem ugráltam), cukrászdában, Csipkerózsika előadáson és ami a legravaszabb terv volt a részemről: felkerestük együtt a nyáron nyílt kekszmanufaktúrát a Nyugatinál a Jókai utcában úgy, hogy előtte még a Bookstationbe is bementünk egy amazonos szakácskönyvemért, sőt az Alexandrában is választottunk magunknak 1-1 könyvet (én most kivételesen nem recepteset, hanem gyereknevelőset:)).

A La Delizia kekszmanufaktúra egyébként azóta motoszkált a fejemben, mióta elért hozzám a nyitás híre, napokig agyaltam rajta, hogy juthatnék el oda egy pár hónapos csecsemő mellől, mert nekem látnom kell az első magyar kézműves kekszboltot. Aztán jött a lánynap…

A kekszbolthoz érve rögtön konstatáltam, hogy ezt a helyet nekem találták ki, közvetlen szomszédságában az indiai Indigo étteremmel… veszélyes kombináció.:)
Az ajtón belépve egy szép kis vitrinben lenyűgöző kekszválaszték fogadott, percekig csak pásztáztam a sorokat, hogy melyiket is válasszam. Panni most is határozott volt, magabiztosan mutatott a poharas tiramisura, ami mint utólag kiderült, igen jó választás volt. Mellé forrócsokit rendeltünk és a biztonság kedvéért egy nagy müzlitallért, valamint sajtos virágokat. Utólag még kértünk egy ásványvizet is, mert a forrócsoki meglepően sűrű, inkább kanalazható, mint iható, de ízre egyébként nagyon rendben van. Csak inkább pudingnak kéne hívni.
Miután jól belaktunk a finomságokkal, az otthoniakról sem feledkeztünk meg, vittünk a fiúknak is 10 dkg kekszet: tökmagos-chilis tallérokat és zabkorpás-csokis sütit.
Sajnos túl későn derült ki számomra, hogy a kekszek nagy része egy árban van, ezért simán lehet 10 dkg-ot úgy kérni (430 Ft/10 dkg), hogy minden egyes keksz más lesz a csomagban.

la delizia montazs

A látogatásunk után aztán eltelt néhány hét, én még mindig a meg nem kóstolt kekszfajtákról ábrándoztam, amikor  váratlanul lehetőségem nyílt arra, hogy személyesen találkozzam a La Delizia tulajdonosával.
A tőle kapott kóstolócsomagban a következő kekszek lapultak:

la delizia kekszek

Csokis kekszek:

Szerecsen csókja (egy hatalmas csokis macaron), Csokis-mandulás biscotti, Csokívánság (kívül roppan, belül omlik, rummal bolondítva), Tökmagos-chilis tallér (vajas, omlós, mégis ropogós a végén egy kis csípőssel)

la delizia csokis kekszek

Vegyes válogatás ( kekszek olajos magvakkal, aszalványokkal, kandírozott gyümölcsökkel):

la delizia vegyes

Kandírozott narancsos keksz (pici, de esszenciális), Aszalt körtés-mandulás keksz (isteni!), Kókuszos-áfonyás keksz (szuperfinom, valami gyerekkori ízt idéz), Teljes kiőrlésű keksz csokicseppekkel, Pörkölt diós keksz csokival (zabkorpás), Cantuccini (a klasszik mandulás verzió)

Sós aprósütemények:

Gouda sajtos kekszvirágok, Sima és kakukkfüves grissini – az összes abbahagyhatatlan, veszélyesen etetik magukat, a grissini úgy roppan, mint a ropi, csak 100-szor finomabb

la delizia sos

Az interjút Évával, a manufaktúra tulajdonosával hamarosan itt a blogon olvashatjátok.