Ez az isteni finom torta, amit javasolt rögtön dupla adagban elkészíteni, abból az  alkalomból készült, hogy Pannink szeptember végén 5 éves lett. A „milyen tortát szeretnél?” kérdésre természetesen csípőből jött a „csokisat” válasz, így sokat nem kellett töprengenem, csak keresni egy szimpatikus receptet. Az étcsoki egy 5 évesnél eleve kizárt, a saját ízlésem miatt meg a nagyon tejszínes-vajas nehézbombázók kerültek partvonalra, így végül Puffinnál találtam rá a megoldásra egy liszt nélküli lime-krémes torta személyében . Az étcsokit kicseréltem tejre és feleztem a cukormennyiséget, így előállt a képen látható változat.

Lime-krémes tejcsokitorta

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
7,5 dkg tejcsoki
7,5 dkg vaj
3 tojás
6 dkg nádcukor
2 tk cukrozatlan kakaópor
5 dkg őrölt mandula

A krémhez:
1 dl habtejszín
5 g zselatinfix
1,5 ek lime-lé
2,5 dkg porcukor

A tejcsokit és a vajat forró vízfürdő fölött megolvasztjuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott vajas csokit, végül beleszórjuk a kakaóport és a mandulát. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Mikor elkészült, hűlni hagyjuk, majd a behűtött tejszínt felverjük a zselatinfixszel, közben a porcukrot és a lime-levet is hozzáadjuk. Az így kapott habbal megkenjük a torta tetejét és tálalás előtt behűtjük.