Kallódott már egy ideje a hűtőben egy fej karfiol, amit levesnek szántam. A baj csak az, hogy a legtöbb alapanyagot levesnek szánom, mert az  finom, meg melengető, meg szép a színe, csak éppen kevéssé laktató. Én ugyan elélnék fűszeres krémleveseken, de Patrik hamar fellázadna, az biztos. Így gyorsan körülnéztem a neten egy gyors karfiolos vacsi reményében és az EatingWell oldalán meg is találtam ezt a nagyon egyszerű és finom sült karfiol receptet. Parmezán helyett kemény kecskesajttal készítettem, mi így ettük ahogy van, melegen, szobahőmérsékleten egyaránt ízlett.

Kecskesajtos-balzsamecetes sült karfiol

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol megtisztítva, rózsáira szedve
2 ek olívaolaj
1 tk szárított majoránna
1/4-1/2 tk só (ízlés dolga)
frissen őrölt bors
2 ek balzsamecet
10-15 dkg kecskesajt reszelve (pl. Ménfői)

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Egy nagy tűzálló tálat kivajazunk, beleszórjuk a rózsáira szedett karfiolt. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal és 1 tk majoránnával.  Betoljuk a sütőbe és 20-25 perc alatt félpuhára sütjük. Ekkor összeforgatjuk 2 ek balzsamecettel, megszórjuk a sajttal és visszatesszük még 10 percre a sütőbe.
Pirítóssal finom vacsora, de köretnek is ideális.