Ismét quinoa, ezúttal zöldségek töltelékeként. Töltött padlizsán recept szerepelt már a blogon (a fotók kísértetiesen hasonlítanak:)), de töltött paradicsomot eddig még soha nem csináltam. Most sem terveztem, de mivel kimaradt egy csomó töltelék, gyorsan cselekedni kellett. Azt hiszem, a sütés a legjobb dolog, ami paradicsommal történhet – isteni édes és koncentrált ízű lesz az eredmény. Fotó sajnos nem készült róla, lustaságból. Majd legközelebb…

Quinoával töltött padlizsán és paradicsom

Hozzávalók:

2 padlizsán
4 nagy paradicsom

A töltelékhez:

10 dkg quinoa
kb. 5 dl víz
1 csapott tk só
5 dkg aszalt sárgabarack  felaprítva
4 újhagyma fehér része felaprítva
2 paradicsom felkockázva
5 dkg fekete olívabogyó felaprítva
1 tk őrölt pirospaprika
kevés fehérbors
1 tojás vagy 1 ek őrölt lenmag 2 ek vízzel elkeverve

Tálaláshoz: natúr joghurt/tejföl (a tetejére csorgatni)

A quinoát egy szűrőben folyó hideg víz alatt alaposan átmossuk, majd puhára főzzük  5 dl sós vízben. Hagyjuk kihűlni.

A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, és egy éles kis késsel kivájjuk a húsukat, hogy körben kb. 1/2 cm-es pereme maradjon. A kivájt húst feldaraboljuk.
A tölteni való paradicsomokat a száruknál „megskalpoljuk” és kivájjuk a magjukat.
A kihűlt quinoát összeforgatjuk az aprított padlizsánnal és az összes többi hozzávalóval és megtöltjük vele a kivájt padlizsánokat és paradicsomokat.

Előmelegített sütőben 220 fokon a paradicsomot 30 percig, a padlizsánt 45 percig sütjük.
Natúr joghurttal vagy tejföllel meglocsolva az igazi.