Zizi egészséges sütijeinek nehéz ellenállni, de bizonyos helyzetekben sajnos muszáj, például, ha az ember gyereke szigorú diétán van egy hétig egy vírusfertőzés miatt. Kb. 3 napig sóvárogtam ezután a kakaós masszívum után, mire végre én is megsüthettem. Nem csoda, hogy mire hazaért a család, a fele már eltűnt a sütinek. Gyümölcsszószt gyümölcs hiányában nem készítettem hozzá, házi sárgabaracklekvárral ettük, ami kevésbé elegáns, de hasonlóan finom. A recepten némileg változtattam az édesítők és a zsiradék terén a saját készleteimhez igazítva a hozzávalókat.

Vegán csokitorta

Hozzávalók:

1 bögre fehér tönkölyliszt
1 s 1/4 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/2 bögre cukormentes kakaópor
1/2 bögre hidegen sajtolt napraforgóolaj
1/2 bögre rizsszirup
1/2 bögre nádcukor
1 bögre zabtej
2 tk foszfátmentes sütőpor
2 tk szódabikarbóna
2 tk almaecet
1 tk só
1/2 tk őrölt fahéj

A sütőt 175 fokra előmelegítjük, kikenünk egy kerek (22cm-es) vagy egy szív alakú tortaformát.
Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat (lisztek, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna, só, fahéj). Egy másik tálban jól elkeverjük a nedveseket, majd a szárazakat fokozatosan hozzákeverjük.
A tésztát a kikent formába öntjük és 175 fokon 40-45 perc alatt megsütjük (tűpróba!).