A sós falat kategória nem az erősségem, ha vendégeket várunk (meg egyébként is), valahogy az édes sütik ugranak be mindig elsőként és másodiknak is. Pedig a sós kekszeknek is megvan a létjogosultságuk, főleg, ha van mivel leöblíteni őket. Ez a diós-juhsajtos keksz nem egy diétás darab, de nagyon finom kísérője a boroknak.

diós juhsajtos keksz

Hozzávalók:

13 dkg fehér tönkölyliszt
11 dkg hideg vaj
11 dkg reszelt füstölt juhsajt
3 ek. darabolt dió
csipet só

A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd egy hosszúkás téglatestet formázunk a tésztából. Folpackba csomagolva 1 órára behűtjük, majd egy nagy éles késsel vékony szeleteket vágunk le belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc alatt világosbarnára sütjük.