Új szelek fújnak a konyhámban, próbálunk átállni egy egészségesebb étkezésre. A húsevés eddig sem volt ránk jellemző, mégis hiányérzetem volt, hogy lenne még mit tökéletesíteni  a rendszeren. Első lépésként több zöldséget és halat szeretnék az étrendünkbe iktatni. Ez az első kísérlet, ami meglepően jól sikerült, a kelbimbóval is érdemes tovább kísérletezni. Ráadásul 20-30 perc alatt kész lett ez a könnyű ebéd/vacsora.
A kelbimbó ötletét Orangette blogjáról vettem.

afrikai harcsa kelbimbóval

Hozzávalók 2 személyre:

1 nagyobb afrikai harcsafilé (kb. 40 dkg)
citrombors, só
kevés olívaolaj

50 dkg kelbimbó
kevés olívaolaj
1 ek. vaj

2 tk. méz
2 dl tejszín
2 ek. citromlé
frissen őrölt bors
1-2 marék törökmogyoró szárazon megpirítva, felaprítva

A kelbimbók kemény szárrészét levágtam, a felső sötétebb leveleket lehúztam. Átöblítés után negyedekbe vágtam minden kis fejet és szárazra törölgettem őket.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajat és 1 ek. vajat felhevítettem, rádobtam a kelbimbót és közepes lángon, sűrűn kevergetve kb. 10 perc alatt megpirítottam, hogy itt-ott barnás színt kapjon. Közben megsóztam, a vége felé hozzáadtam a mézet.
Felöntöttem tejszínnel, megborsoztam és fedő alatt, kisebb lángon puhára pároltam. Végül citromlével ízesítettem és megszórtam pirított törökmogyoródarabokkal.

A halat megmostam, szárazra töröltem, bedörzsöltem sóval, citromborssal és kevés olívaolajon aranybarnára sütöttem (közepes láng, mindkét oldal 2-2 perc).