A tonhalkonzerv nálunk nagy népszerűségnek örvend, ez az, ami a hámozott paradicsomkonzerv mellett biztos mindig van a kamrapolcon. Kicsit variálni akartam rajta, hogy ne csak magában együk pirítósra kenve, így túróval, ezzel-azzal kicsit komplexebb élményt ad.

túrós tonhalkrém

Hozzávalók:

1 doboz tonhal (saját levében)
25 dkg túró
1 ek. olívaolaj
2-3 savanyú uborka kis kockákra vágva (kapribogyóval is működik)
1 csokor metélőhagyma felaprítva
1-2 tk. mustár
kevés citromlé

frissen őrölt bors

A tonhalat és a túrót az olívaolajjal és egy kevés tonhallével botmixerrel turmixoltam. Hozzákevertem az uborkakockákat, a metélőhagymát és a mustárt. Sóztam, borsoztam, kevés citromlével savanyítottam és hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek.
A tonhalat nem muszáj pürésíteni, egy villával is szét lehet nyomkodni és a túróba utólag belekeverni.