Patrik kedvére készült ez a májkrém, mert bár a szülinapja már elmúlt, de a vendégségek ezügyből még tartanak. Most egy könnyű vacsorát szerettem volna, így diós-szőlős focaccia készült ezzel a májkrémmel, hozzá friss szőlő vagy koktélparadicsom volt a kísérő. Egy pohárkrémmel megfejelve kellően laktató vacsi lett belőle.

narancsos libamájkrém

Hozzávalók:

50 dkg liba/kacsamáj (nem hízott)
4 ek. liba- vagy kacsazsír
2 ek. vaj
1 narancs leve és héja
néhány szál újhagyma felaprítva
kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva
1 ek. méz
1/2 tk. őrölt szegfűszeg

frissen őrölt bors

A narancslevet és – héjat kikeverjük a mézzel, a szegfűszeggel és 2 ek. libazsírral és félretesszük
A maradék zsíron fedő alatt, kis lángon megpirítjuk a megmosott, szárazra törölt, hústűvel megszurkált májdarabokat (vigyázat, fröcsköl!) Kiszedegetjük, megsózzuk, majd a serpenyőben a felaprított zöldhagymát és petrezselymet is megpároljuk picit. A májat, a petrusos hagymát és a fűszeres, zsíros mézet egy botmixerrel vagy turmixgépben 2 ek. vaj hozzáadásával simára turmixoljuk.

Diós-szőlős focacciával ettük.

Forrás: megboldogult Receptklub magazin 2007/9.