Egy alapvető, szinte mindenki által ismert étel, melyet eddig valamiért (főleg lustaságból, mert a sütés hosszadalmasnak tűnt) én még nem készítettem. De most, hogy átestem a tűzkeresztségen, nem is értem, miért húzódoztam eddig tőle – igazán egyszerű és nagyon finom (mondjuk ezt tudtam eddig is).
Ne vessetek rám követ, de fokhagyma nem került bele, viszont bolti majonéz annál inkább az egyszerűség kedvéért és a nyerstojásfóbia miatt.

majonézes padlizsánkrém

Hozzávalók:

2 padlizsán
1 kicsi vöröshagyma
2 ek. majonéz
1/2 tk. só
frissen őrölt bors

A padlizsánokat néhány helyen egy késsel behasogatjuk vagy egy villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük (kívül fekete foltok legyenek rajta). Ekkor félbevágjuk őket és egy műanyag vagy fa késsel kikaparjuk a húsukat.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és a padlizsánhússal és a majonézzel együtt  botmixerrel pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk, pirítósra kenve fogyasztjuk.

Ihletet Gabojszától merítettem.