Egyelőre senkit nem merek indiai receptekkel tovább sokkolni (beleértve a családomat is:)), úgyhogy most egy könnyű desszert következik, mely friss eperrel például nagyon finom, de gyümölcssaláta mellé is el tudom képzelni. A nami-nami blogon találtam, ahol egyébként további ígéretes bodzás receptek is vannak. És mivel nemsokára itt a bodzaszörpkészítés szezonja, érdemes a tavalyi készleteket eltüntetni.

bodzaszörpös mousse

Hozzávalók:

2 dl habtejszín
1 tk. vaníliás porcukor
15 dkg natúr cottage cheese (eredetileg 25 dkg)
4 ek. bodzaszörp
A tetejére: friss gyümölcs, pl. eper

A behűtött tejszínt a porcukorral elkezdjük habbá verni. Mikor már kezd összeállni, hozzáadjuk a bodzaszörpöt és kemény habbá verjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a cottage cheese-t és kis tálakba szedjük, tetejére gyümölcsöt halmozunk. Behűtve kínáljuk.