Nem is tudom, hol kezdjem, már akkora a lemaradásom itt a blogon. Elég hektikus hetet hagytam magam mögött, sikerült végre befejeznem a szakdolgozatomat egy kétéves szakmai továbbképzés záróakkordjaként, közben leszoktam az evésről, a konyhában maximum a mosogatógép ki-bepakolásával foglalkoztam és emiatt folyamatosan gyötört a bűntudat. Csütörtökön este muszáj volt lazítanom egy kicsit, ezért éltünk a lehetőséggel és elmentünk Patrikkal a La Rosa étterem megnyitójára az Ó utcába. Az ex-Segalban, aminek a helyén megnyílt az új hely, nem voltam, így a hely maga újdonság volt, az egyik tulajdonost, Jarabek Bencét viszont már ismertem az Artesanoból.

La Rosa étterem

Sajnos a menü minden elemét nem volt szerencsém megkóstolni a tervezettnél kicsit nagyobb létszám és önérvényesítő képességem csökevényessége miatt. A társaságunkban lévő fiúknak köszönhetően (úgymint Patrik és Gabojsza élete párja) azért került néhány falat az én tányéromra is. Így ettem bruschettákat, melyekből a ricottás ízlett a legjobban, aztán rókagombalevest pancettával elkészítve és egy szelet navarrai pisztrángot krumplipürével. Ez utóbbi mellől hiányoltam némi zöldségköretet, na meg a sous vide-olt borjúnyakat, amiből nekünk sajnos már nem jutott egy falat sem.:( De a tervezett szicíliai cannoli helyett tálalt ánizsos tiramisu (Pernoddal ízesítve) igazi telitalálat volt, így némileg megvigasztalódva tértünk nyugovóra.

Szombaton húgoméknál voltunk vendégségben, ahol jó kis áfonyás-banános gyümölcsleves, bélszínszeletek mustáros burgonyagratinnel vártak ránk és egy kókuszos csokitorta. Majd vasárnap újabb gasztrokalandok: brunch egy bloggertársnál. Azóta is a lazacos bagel, a paszternákos-mascarponés süti és a gyümölcssaláta hatása alatt vagyok. Nyamm. És még a Kitchen Diaries-t is kölcsönkaptam.

A héten már főztem is, vajas csirkét jázmin rizzsel és mákos túrógombócot eperlekvárral. Remélem felszállóágban vagyok.

Még valami:
Aki még nem olvasta volna Beatbull cikkét az alacsony hőmérsékleten való sütésről a Gasztrotippen, annak ajánlom – érdemes!