Az angyalkás gbt óta őrizgetek két kekszet, hogy megörökíthessem a blogon, mit vittem én a közös asztalra. Most Lekvároskukta kommentje adott még egy lökést, hogy végre posztoljam a sütit, ami fél óra alatt készült el a nagy nap reggelén. Volt aki véres hurkának nézte, ezt fogjuk a félhomályra (de bóknak veszem).

kakaós korong

Hozzávalók:

20 dkg liszt
7,5 dkg cukor
1/4 tk. só
1 tojás
10 dkg hideg vaj
4 ek. kakaópor
10 dkg narancslekvár (vagy más sűrű dzsem ízlés szerint)

A lisztet, a cukrot, a sót, a tojást és a vajat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez hozzágyúrjuk a kakaóport (ha nem akarja felvenni, kevés hideg vizet adunk hozzá). A két tésztából két egyforma hosszú rudat formálunk. A fehéret kinyújtjuk téglalappá, megkenjük narancslekvárral és beletekerjük a kakaós rudat.

Fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük, majd éles késsel vékony korongokat vágunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsin180 fokon hagyományos módon sütjük kb. 8 percig.

Az 1 tészta – 50 keksz receptje alapján.