A Telepy utcai szecsuáni étterme mellé új éttermet nyitott a Paprika tévéből is ismert kínai szakács, Wang Qiang. A Gizella úton található étteremnek csütörtöki megnyitóján nekem is volt szerencsém részt venni, így megkóstolhattam a 24 fogásból álló impozáns menüsort. Az ételek négy kínai tartomány gasztronómiáját képviselték, a Telepy utcai menüsorból nekem egyedül az „Ég és Föld” oldalas volt ismerős. A náthám utáni lábadozásból kifolyólag a csípős ízt most nem bírtam olyan jól, mint egyébként, de ezt leszámítva elégedett voltam a választékkal (egyedül az ötelemű rizs volt gyenge). Nagy élmény volt viszont a pekingi kacsa mandarinpalacsintával, vékony uborka- és újhagymacsíkokkal, a pirított kínai laskatészta és a Bei Jing-i pizza, ami egy fűszeres darált hússal töltött lepénykenyér. Az előételek zöldséges ételei is kedvemre valók voltak, különösen a rózsaszín ginseng.

wang étteremmegnyitója

Menüsor:
Leves
Kacsaleves ecetes retekkel           

Előételek
Narancsos csirke
Koktélrák saláta
Lu shui belsőségek
Ízletes fafülegomba
Tofu metélt fűszeres szószban
Pink ginseng
Gyümölcsízű marhahús
Sült apróhal                        

Főételek
Pekingi kacsa (Beijing Duck)
Osztrigaszószos marha
Zöldhagymás kacsa
“Ég és Föld” oldalas
Birka ’Gan Guo’ módra
Pikáns csirke Wu Dong tésztával
Szezonális zöldségek halízben

Grillezettek
Kinai kenyér(saslik)
Bárány(saslik) 

Köretek
Bei Jing-i pizza
Öt elemű rizs
Kézzel tépett pirított tészta

Édességek
Szezámgolyó
Kókuszgolyó
Sütőtökös golyó

Az étterem belvilága egyébként kellemesen visszafogott, a krémszínű falakat kevés és ízlésesen elrendezett díszítőelem tagolja. Meg kell említenem a dizájnos kézmosót is, amit legszívesebben hazavittem volna.

Kellemes este volt, jót beszélgettem Mirelle-lel, Millie-vel és Gabojszával.

wang étteremmegnyitója