Mamma színes salátája annyira megragadta a képzeletemet, hogy amikor tegnap apósom fogadására terveztem a vacsorát, az utolsó pillanatban elvetettem a laktató krumpliköret bűnös gondolatát és egy könnyű saláta mellett döntöttem. A saláta összetétele a sarki Spar adta lehetőségek mentén formálódott: így a kivit kénytelen voltam száműzni, kaptam viszont rukolát meg körtét és volt még itthon kiskőrösi szőlő is. Az öntethez pedig végre felhasználhattam a Mammától kapott különlegességeket is.

körtés rukolasaláta

Hozzávalók:

1 doboz rukola (kb. 25 dkg)
2 körte
kevés citromlé
2 marék szőlő félbevágva, kimagozva
1 csomag mozarellagolyó

Az öntethez:

1 ek. extraszűz olívaolaj
3-4 ek. narancsos olívaolaj
2 ek. birsbalzsam

frissen őrölt bors

A körtét megmossuk,félbevágjuk, magházát kivágjuk és kis kockákra vágjuk, majd 1-2 ek. citromlével összeforgatjuk, hogy ne barnuljon meg. A mozarellagolyókat harmadoljuk. A rukolát elrendezzük egy nagy tálban, rászórjuk a sajtot és a gyümölcsöt, összeforgatjuk. Az öntethez valókat elkeverjük és meglocsoljuk vele a salátát.