Bár az Onyxban kóstolt omlós báránysült emléke élénken él még bennem, újabb kalandra vállalkoztam a már említett tesztcsapattal: kipróbáltuk a nemrég nyílt Stand Bistro déli menüjét.
Másokhoz hasonlóan minket is nagyon kellemes benyomások értek. Itt nem kellett kapkodni a fejünket az enteriőr furcsaságai miatt: az étterem letisztult, visszafogott berendezése megnyugtatóan hat az érzékekre: ízléses a fa, a zöld és a krémszín kombinációja. Feszengésre sincs ok, ide tényleg be lehet csak úgy ugrani egy jó ebédre, vászonszalvéták helyett például üde zöld papírszalvéták az asztalon, a menüajánlat pedig jópofa újrapapírra nyomva érkezik. A mosdó is megér egy látogatást: ilyen felszereltséggel még sehol nem találkoztam, a legapróbb részletekre is figyelnek (pl. Nivea törlőkendő).

A menü, ami hetente változik, esetünkben a következő lehetőségeket tartalmazta:

Előétel: hideg uborkaleves vagy mortadella rucolasalátával. Mindkettő finom volt, a leves különösen jólesett, semmi csavar nem volt benne, de látványra és ízre is nagyon üdítő volt.

Főétel: a legnépszerűbbnek köztünk a sertésszűzérmék bizonyultak dijoni mustármártással és újburgonyával körítve. A szűzérmék omlósak, szép rózsaszínűek, a mustármártás diszkrét, de ízletes. A tojásos galuska fejes salátával kicsit sósra és szárazra sikerült, a  csirkemell rizibizivel pedig valójában ízletes rizottóágyon nyugodott, de efelett könnyen szemet hunytunk.

Desszertből kétféle volt az étlapon, a többség a körtés pite mellett döntött. Nekem nagyon ízlettek a gazdag omlós tésztaágyra fektetett hajszálvékony körteszeletek. Egy adag vaníliafagyival még lehetett volna fokozni az élményt.
A narancsos répatorta pozitív meglepetés volt: mindenki a jól ismert kávéházi répatortára számított. Ehelyett egy ujjnyi vékony sütiszelet érkezett narancsos mártással szervírozva. Egyáltalán nem volt száraz, kevéssé volt répás, helyette a narancsíz dominált.

Összeségében mindenki jó érzésekkel állt fel az asztaltól, a személyzettel sem volt probléma, megfelelő ütemben érkeztek a fogások. Időközben valamilyen kellemes zene is megszólalt. Láthatóan nagy volt a nyüzsgés, sorban érkeztek a vendégek, de a tágas, világos térben mégis jól elkülönülnek az asztalok. Még celebspottingra is alkalmunk nyílt: Rogán Antal is épp ott ebédelt.
Aki a Francia nők nem híznak című könyv szellemében él és étkezik, annak mindenképpen ideális választás, egyébként előre fel kell készülni gondolatban, hogy az adagok nem nagyok. Ötfős társaságunkból négyen érezték úgy az étkezés végén, hogy szívesen ennének még valamit.:)

A három fogásért ásványvízzel (400 forint/1 liter) és kávéval fejenként 2000 forintot fizettünk.