Ilyen komplex kulináris élményben rég volt már részem: isteni déli menü az Onyxban, mindez három kedves gasztroblogger társaságában. Egyébként ha bárki lát a déli órákban nagy szakácskönyveket cipelő, medvehagymával, turbolyával és egyéb finomságokkal seftelő fura alakokat a legelegánsabb éttermek eldugott asztalainál, az biztos lehet benne, hogy gasztrobloggerekre bukkant.  Magam is jóllakottan és megrakottan távoztam a fent említett objektumból Tintalevesnek, Zsófinak és Zsuzsának köszönhetően. Lett nekem is Maldon sóm (Tintaleves küldetése, hogy mindenkit függővé tesz), meg turbolyám és medvehagymám, sőt kölcsön kaptam Nigella abszolút aktuális karácsonyi szakácskönyvét is.:)

A Donatella enteriőrjén edződött szemem meg sem rebbent az Onyx ha lehet, még barokkosabb berendezésén. A sötétbarna és világos krémszín kontrasztjára épülő beltérben csak a sötétkék borospoharak szúrtak szemet. Üdvözlőfalatkának parmezános és fokhagymás kenyérszeleteket kaptunk vajjal, majd a menüválasztás feszült pillanatai következtek. Az alapelvnek tekintett „rendeljünk sokfélét és kóstoljuk meg egymás ételét is” tradíció ugyanis zátonyra futott az omlós báránylapocka parmezános gnocchival és ratatouille-val tételnél, amit végül négyből négyen abszolváltunk. Előtte én egy zöldsaláta ágyon pihenő grillezett kecskesajttal indítottam, melyhez isteni padlizsántatár is járt, míg volt aki a spárgakrémlevest tesztelte házi aszalt paradicsommal, mely egyébként szintén igen korrekt volt. Ezután jött a gyönyörű, omlósra sütött bárányszelet, ami önmagában is fenséges, de a köret csak fokozta az élvezetet.
Végül creme bruleé-vel  zártam az étkezést, míg mások a nagyon gazdag XXI. századi  Somlóit próbálták ki vagy epermousse-t rendeltek, amihez rebarbarakompót volt a kísérő.
Mindemellett egy-egy ásványvizet és kávét is kaptunk 2950 forintért, mely összeg a szervizdíjat is tartalmazza.
Nagy komfortérzettel távoztunk, pontlevonás ha jár, talán csak egy apró hibáért az étlapon: a béarni mártás nevét ezen a szinten már illene helyesen írni.

ONYX Étterem
1051 Budapest Vörösmarty tér. 7-8.
Tel: +36 1/429-9023
+36-30/508-0622