Megint kedvet kaptam a golyókhoz Doctor Pepper aktivitását látva. Csak a kényszerű diétámat kellett kibekkelnem és első dolgom volt, hogy hozzálássak ehhez a jó kis recepthez. Épp kapóra jött az üveg alján árválkodó 4 dekányi mogyoróvaj elpusztításához. Hasonlóan a tiramisúgolyókhoz ez is nagyon finom lett, de tudni kell, hogy ez masszívabb darab, jóval édesebb.

Mogyoróvajas csokigolyók
Hozzávalók 30 darab falatnyi golyóhoz:

20 dkg tejcsoki
1,5 dl tejszín
4 dkg  mogyoróvaj (esetemben crunchy peanut butter)
fél narancs reszelt héja és 1-2 ek. leve
10 dkg darált háztartási keksz

A hempergetéshez: kókuszreszelék (vagy apróra vágott natúr földimogyoró)

A tejszínt egy kis lábasban felforrósítottam, beledobáltam a csokidarabokat és addig kevergettem, míg fel nem olvadt.

Utána belekevertem a többi hozzávalót is és hűtőbe tettem néhány órára.

A megkeményedett masszából kis golyókat formáztam és kókuszreszelékben meghempergettem őket.

Fakanál Recepttár 2008/2.