Nem titkolom tovább a zöldsaláta receptjét, tekintve, hogy Doctor Peppernek is tartozom már egy ideje a linkkel. Ugyanis a GBT Budapest-re vitt gránátalmás salátát ismételtem meg a quiche mellé és igazán jól passzoltak egymáshoz. Ez egy nagyon egyszerű saláta, spanyol recept egyébként és a gránátalma teszi különlegessé.

 

gránátalmás zöldsaláta

 

Hozzávalók:

1 gránátalma
1 zacskó (25 dkg) zöldsalátamix
1 lilahagyma

Az öntethez:
6 ek. extraszűz olívaolaj
2 tk. fehér balzsamecet (sherryecet hiányában)
1 ek. vörösborecet
1 tk. Créme de Cassis (elhagyható)

frissen őrölt bors

A gránátalmát megmossuk, négyfelé vágjuk, a magokat kiszedegetjük. A lilahagymát felaprítjuk. Egy nagy salátástálban összekeverjük a zöldsalátát, a gránátalma magjait és a lilahagymát.
Az öntethez egy kis tálkában kikeverjük a hozzávalókat (én a tejhabosítómmal szoktam) és óvatosan összeforgatjuk a salátával. Hűtőbe tesszük kínálásig. Érdemes aznap, legfeljebb másnap elfogyasztani, mert a zöldek hajlamosak megszottyadni egy idő után.

Forrás: Mediterrán konyha