Eszkimootól jött a labda, hogy állítsak össze egy hetes listát magamról olyan információkkal, amiket még nem osztottam meg a blogomon. Nem volt könnyű, de azért csak összejött.  

1. A gyűjtőszenvedély gyerekkorom óta megvan bennem, csak mindig új utakat keres: gyűjtöttem már rágópapírt, bélyegeket, képeslapokat, ásványokat, most éppen a szakácskönyveknél, receptújságoknál és a kekszkiszúróknál tartok.

2. Nagyon sokat olvasok, főleg szépirodalmat és pszichológiai témájú könyveket. Kedvenceim: Kosztolányi és Márai (még gimnáziumi szerelem), Szabó Magda, Nick Hornby (a Fociláz óta). Legújabb kedvenc: Tóth Krisztina Vonalkódja.

3. Vágyom egy kerekes- öregnénis bevásárló kocsira.:-) Ha lenne az Ikeában narancssárga színű, habozás nélkül megvenném.

4. Furcsa ellentmondásban vagyok: imádom a (távol)- keleti konyhákat, utazni is szeretek, de Európán túlra nem vágyom és nem nagyon merészkedem. Lett volna lehetőségem Kínába utazni és nem éltem vele, többek között, mert félek a 12 órás repülőúttól. De Európát bármikor boldogan beutaznám.

5. Ha vendégeket várok, pánikolós vagyok. Nem tudok és nem szeretek egyszerre több dologra koncentrálni, ezért a takarítás-főzés-terítés szorításában iszonyú feszült leszek. Legutóbb viszont felfedeztem az ellenszérumot: egy pohár gin-tonic és kisimulnak a ráncok a homlokomon.:)

6. Imádok filmet nézni, a kedvenceket újranézni. A Sekély sírhant, a Nő kétszer, az Igazából szerelem meg a Francia csók például örök toplistások. Másik szenvedély: a David Suchet-féle Poirot-filmek.

7. Ha nem dicsérik a főztömet, vagy ami a legrosszabb, szó nélkül hagyják, az elég rosszul esik. Szerencsére a férjem nem fukarkodik a bókokkal, így általában helyreáll a lelki békém.:) 
 

a hét szabad művészet

 

 

A kép a hét szabad művészetről innen származik.

 

A labdát pedig továbbdobom Doctor Peppernek, Ízbolygónak, Kismacsnak, Mammának, Marmalade-nak, Okostojásnak és Zsófinak.